ANTALYA / MANAVGAT - Manavgat Anaokulu

NATURE IS FUTURE

Okulumuzun kuruculuğunu yaptığı Bulgaristan ortaklı  ''Nature is Future'' adlı eTwinning projesi okulumuzda uygulanmaya başlandı.

Okulumuzda Papatyalar ve Yıldızlar sınıfı öğle grubu öğrencileri öğretmenleri Özlem KARAHAN ve Fatma ÖZ rehberliğinde ''Nature is Future'' adlı eTwinning projesini uygulamaya başladı. Türkiye- Bulgaristan ortaklı eTwinning projemizde Türkiye'den 10, Bulgaristan 2, Ürdün'den 1 ve Lityanva'dan 2 öğretmen ve öğrencileri tarafından yürütülmektedir. Öğrencilerimizin doğada eğlenerek öğrenmelerini, öğrendiklerini günlük yaşamda uygulayabilmelerini hedeflediğimiz projemiz aralık ayında başlayacak, mayıs ayında sona erecektir.

Proje ile erken çocukluk dönemindeki öğrencilerimize, doğanın bir parçası olduğu bilincini kazandırarak, doğayı keşfetmeleri ve yaşadıkları dünyayı korumaları konusunda farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır. Oyun, ritim, müzik, fen, matematik, dil, sanat etkinlikleri ile günümüzde her geçen gün önemi artan toprak, su, hava, çevre konularında disiplinlerarası ilişki sağlanarak etkinlikler planlacaktır. Ayrıca öğrencilerin günlük yaşam becerilerine yönelik olarak da etkinlikler planlanacaktır.

PROJE HEDEFLERİ

• Çocuklara doğa sevgisini kazandırma,
  • Doğa olayları hakkında öğrencilerin bilinçlenmeleri;
  • Toprak, su, hava ve çevre konusunda öğrencilerin bilinçlenmeleri,
  • Toprak, hava, su ve çevre kirliliğinin nedenleri ve sonuçları hakkında farkındalık yaratabilme,
  • Doğamız için neler yapabilecekleri konusunda öğrencilerin bilinçlenmeleri,
  • Yaşadığımız Dünyanın daha iyi bir yer olması için doğadaki sorunlara çözüm bulabilme yeteneklerinin geliştirilmesi,
  • Bilinçsiz tüketiminin önüne geçilerek, kendi ürettikleri ürünleri ortaya koymaları,
  • İşbirliği, yardımlaşma, paylaşma, sorumluluk alma gibi sosyal değerlerin kazandırılması.

Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.
10-02-202410-02-2024
Yayın: 10.02.2024 - Güncelleme: 10.02.2024 22:04 - Görüntülenme: 34