T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MANAVGAT - Manavgat Anaokulu

Ailem ve Okulum El Ele Projesi Kodluyor

Ailem ve Okulum El Ele projesi 09-24 Ekim Avrupa Kod Haftası etkinlikleri kapsamında etkinlik oluşturarak kendi kodları ile kodlama etkinlikleri yaptılar.

Okulumuz Yıldızlar sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Özlem KARAHAN rehberliğinde uygulamakta oldukları Ailem ve Okulum El Ele adlı eTwinning projesinin ekim ayında, 09-24 Ekim Avrupa Kod Haftası etkinliklerine yer verdi. Öğrencilerimizin küçük kaçta kodlama ile tanışmaları amacıyla öncelikle sınıfta basit ve eğlenceli kodlama etkinlikleri yapıldı. 

Okul öncesi dönem çocuklarının kodlama ile erken yaşta tanışması ileriki hayatlarında kodlamayı daha kolay anlamalarına ve uygulamalarına yardımcı olur. Bununla birlikte erken yaşta kodlama eğitimi almaya başlayan çocukların gelişimleri de olumlu olarak etkilenmektedir. Kodlama sırasında karşılarına çıkan problemleri çözmeye çalışırken problem çözme becerileri, arkadaşları ile etkinlik boyunca etkileşim halinde oldukları için iletişim becerileri gelişir. Okul öncesi gruplarda kullanılan kodlama materyalleri, hikayeler, oyunlar aracılığı ile çocuklara öğretilir. Bu sayede çocuklar deneyerek ve eğlenerek öğrenirler.

Daha sonra öğrencilerimiz evde aileleri ile birlikte kodlama etkinlikleri yaptılar. Öğrencilerimiz sınıfta bu etkinlikleri arkadaşlarına anlattılar. Öğrencilerimiz ve velilerimiz için birlikte zaman geçirme, kodlamayı öğrenme, öğretme açısından da oldukça etkili oldu. Değerli velilerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

23-10-202123-10-202123-10-202123-10-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.10.2021 - Güncelleme: 23.10.2021 22:30 - Görüntülenme: 185
  Beğen | 0  kişi beğendi